Prešovská univerzita otvorila centrum prvého kontaktu

03.10.2012 Prešov

Prešov 3. októbra (TASR) – Prešovská univerzita (PU) urobila ďalší krok k zlepšeniu komunikácie so študentmi, zamestnancami i verejnosťou v súvislosti s poskytovaním informácií. Na tento účel vybudovala vo vstupných priestoroch budovy Vysokoškolského areálu na Ulici 17. novembra 1 Centrum prvého kontaktu, ktoré dnes slávnostne odovzdali do užívania a jeho činnosť bude zastrešovať UNIPO centrum.

"Centrum prvého kontaktu otvárame hlavne so zámerom skvalitniť poskytovanie informačných služieb. Z tohto dôvodu sme zvolili umiestnenie pri vstupe do areálu, aby záujemcovia z akademickej obce i radov verejnosti dostali potrebné informácie bezprostredne po príchode do budovy," uviedol pre TASR rektor PU René Matlovič.

V budúcnosti sa bude rozširovať

Riaditeľka UNIPO centra Kamila Urmaničová doplnila, že majú síce svoje priestory na prízemí budovy internátu na Ul. 17. novembra, cieľom však bolo vytvoriť kontaktné miesto v priestoroch, kde sa zdržiava najviac ľudí a teda potenciálnych klientov.

Priblížila, že pracovníci tu budú poskytovať informačné a technologické služby, poradenstvo a záujemcovia tu nájdu aj informácie ohľadom marketingu a propagácie univerzity a jej aktivít.

Okrem toho sa tu budú dať získať študijné materiály, skriptá a knihy, študenti by mali mať už v najbližších týždňoch možnosť zakúpiť si tu aj stravné lístky. Podľa riaditeľky UNIPO centra sa činnosť tohto kontaktného miesta bude rozbiehať postupne a ak to budú dovoľovať priestory a vybavenie, v budúcnosti sa poskytované služby môžu rozšíriť aj na iné oblasti.

Absolventská prax

"Bude tu pracovať sedem absolventov v dvoch zmenách od 8. do 16. hodiny, ktorí tu budú zamestnaní v rámci absolventskej praxe. Väčšina pracovníkov študovala na našej univerzite a v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove sme im takto mohli vytvoriť štartovacie pracovné miesto," vysvetlila Urmaničová.

Kvestorka PU Mária Nováková konštatovala, že centrum prvého kontaktu sa im podarilo vybudovať z viacerých finančných prostriedkov.

"Univerzita z vlastných zdrojov poskytla 20.500 eur a z projektu IKT sa podarilo získať peniaze na vybavenie, vrátane počítačovej techniky, softvéru a ďalšej kancelárskej techniky," uzavrela Nováková.
 

Vyberte región